FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Veel vragen worden hier beantwoord. Staat uw antwoord er niet bij?

Toegankelijkheid

Verder op deze pagina leest u hoe het schip toegankelijk is voor (minder) validen en waar u zelf rekening mee dient te houden.

Allergie

Verder op deze pagina leest u wat wij voor u kunnen doen. Onze catering wordt kant en klaar besteld. Wij bereiden geen gerechten aan boord.

Betaling aan boord

Aan boord kunt u achteraf contant of per pin betalen. Contant zoveel mogelijk gepast en groepen graag per tafel afrekenen.

Parkeren

Aan de Veerstoep is weinig parkeergelegenheid. U kunt wel gasten afzetten voor het schip. U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Linge ter hoogte van Lingedijk 8 (tegenover de glasfabriek) Voor meer informatie zie menu Contact

Mag de hond mee?

Op de rondvaarten 90 en 120 minuten mag een hond mee op het buitendek (aangeven bij reservering). Binnen zijn honden niet toegestaan. Op lunchcruises en tijdens afhuur van het schip zijn honden niet toegestaan.

Over de omgeving

U leest wat u kunt verwachten tijdens onze rondvaarten. De Betuwe is prachtig en wij doen ons best om de vaart zo aangenaam mogelijk te maken.

Toegankelijkheid

De benedensalon is rolstoel-toegankelijk (d.m.v. een liftje) en voorzien van een invaliden-toilet. De bovenverdieping is niet toegankelijk voor rolstoelen en is alleen per trap bereikbaar. Reserveren verplicht voor mindervaliden (rolstoel of slecht ter been)

Vanaf de vaste ligplaats te Leerdam is het schip en het (achter) buitendek via een brede en vlakke loopplank rolstoelvriendelijk toegankelijk. Bij de Kroon van Leerdam is de benedensalon toegankelijk door overbrugging van 3 treden. Voor mindervaliden is er een invalidenlift naar de benedensalon. Gebruik hiervan dient altijd vooraf gemeld te worden bij de reservering. Het  bovendek is niet rolstoeltoegankelijk en alleen per trap bereikbaar.  Afzetten van passagiers mogelijk tot aan de loopplank.

Leerdam is onze thuishaven, van waaruit gevaren wordt op de rivier De Linge. 
Ligplaats: Veerstoep 3; 4142 LA Leerdam. Hier is weinig parkeermogelijkheid.

Voor alle vaarten geldt (ook als u het schip heeft afgehuurd) dat u 15 minuten voor vertrek aan boord mag. 

Er is 1 invalide parkeerplaats aan de Veerstoep. Indien bezet dan kunt u wel iemand tot aan het schip brengen, daarna dient u de auto ergens anders te parkeren. Gratis parkeerterrein op 300 meter t.h.v. Lingedijk 8 tegenover de Glasfabriek

Allergie /Dieet

Allergieën dienen minimaal 24 uur van te voren doorgegeven te worden.

GEBAK: Glutenvrij gebakje (leverancier kan wisselen)

LUNCH: glutenvrij brood (leverancier kan wisselen)

SOEP: Consenza – Instant groentesoep (allergeen vrij, vegetarisch)

BUFFETTEN (bij afhuur): 1 soort glutenvrij brood. Minimaal 1 gerecht glutenvrij.

DESSERT: Ons standaard ijs is glutenvrij en kunt u aan boord bestellen

GEBAK: Lactosevrij gebakje, alleen bij afhuur (leverancier kan wisselen)

LUNCH: lactosevrij brood (leverancier kan wisselen)

SOEP: Consenza – Instant groentesoep (allergeen vrij, vegetarisch)

BUFFETTEN (bij afhuur): 1 soort lactosevrij brood (leverancier kan wisselen);

DESSERT: Lactosevrij ijs, alleen bij afhuur (leverancier kan wisselen)

LUNCH: U kunt een keuze maken uit het standaard buffet. 
Een kroket kan vervangen worden door een
kaassoufflé als dit tijdig is doorgegeven.

SOEP: Consenza – Instant groentesoep (allergeen vrij, vegetarisch)

BUFFETTEN(bij afhuur): U kunt zelf een keuze maken uit het standaard buffet.
Vlees vervangend vega pakket uit de frituur (vooraf bestellen). 

GEBAK: Geen vervangend product.

LUNCH: Geen vervangend product. U kunt, zover uw dieet dit toelaat, gebruik maken van de standaard gerechten van het lunchbuffet.

SOEP: Geen vervangend product. Eventueel Consenza – Instant groentesoep (allergeen vrij, vegetarisch) = 0.57 gr zout per 100 ml

BUFFETTEN (bij afhuur): Geen vervangend product. U kunt, zover uw dieet dit toelaat, gebruik maken van de
standaard gerechten van de buffetten. Eventueel kunt u vragen of er friet zonder zout voor u gebakken kan worden.

DESSERT: Ons standaard ijs bevat per 100 gr 0,1 gr zout en kunt u aan boord bestellen.

GEBAK: Geen vervangend product.

LUNCH: Geen vervangend product. U kunt, zover uw dieet dit toelaat, gebruik maken van de standaard gerechten van het lunchbuffet.

SOEP: Aan de standaard soep wordt geen suiker toegevoegd.

BUFFETTEN (bij afhuur): Geen vervangend product, u kunt zover uw dieet dit toelaat gebruik maken van de
standaard gerechten van de buffetten.

DESSERT: I.v.m. de bestellingseenheid is suikervrij ijs alleen bij afhuur te bestellen. 

Onze catering wordt kant en klaar aangeleverd. Wij bereiden geen gerechten aan boord. Het personeel probeert zo goed mogelijk inlichtingen te geven zij zijn niet van alle ingrediënten van een product op de hoogte. De persoon met de allergie en/of intolerantie is zelf vaak het beste op de hoogte van de producten die hij/zij wel kan eten. Buiten de hierboven genoemde alternatieven kunnen wij geen andere alternatieven bieden. Dit is logistiek niet te realiseren. Personen met een allergie mogen altijd zelf voedsel meenemen (vooraf melden).

Rederij Leerdam is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de door haar leveranciers opgegeven gegevens.
Aangezien er gewerkt wordt in een kleine kombuis met gedeelde productie is de mogelijkheid van kruisbesmetting van allergenen altijd aanwezig.
Bovendien kan er kruisbesmetting plaatsvinden door het onjuist gebruik door gasten van de opscheplepels bij het buffet.
Rederij Leerdam kan zodoende niet garanderen dat haar producten geen sporen van allergenen bevatten.
Rederij Leerdam aanvaardt daarom geen aansprakelijkheid indien een gast als gevolg van het binnenkrijgen van (een spoor van) een allergeen lichamelijke klachten krijgt.

Hoe kan ik betalen?

Aan boord kan er betaald worden met een pinpas. Indien u contant betaald verzoeken wij u gepast te betalen. Bij groepen wordt er per tafel afgerekend.

Over de omgeving

In de Betuwe vindt u vele grote en kleine natuurgebieden. Zoals het natuurgebied de Koornwaard, het Lingebos en de Diefdijk uit de 13e eeuw. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van reigers, ooievaars, ijsvogels en wilde ganzen, u zult ze vrijwel zeker zelf kunnen zien. Door het midden van de Betuwe kronkelt de rivier De Linge langs pittoreske dorpjes. Ideaal voor een kanotocht of rondvaart.

Het Lingebos stamt uit de jaren ’60. De grienden in het gebied zijn nog veel ouder. Sommige van deze vochtige akkers zijn meer dan 100 jaar oud. Het bos is geplant aan de rand van de afgraving, die ontstond bij zandwinning voor de aanleg van het klaverblad bij Gorinchem. Zo ontstond er een nieuw natuurgebied, voor de bewoners van de Randstad. Nu is het Lingebos een plek met allerlei recreatiemogelijkheden. Je kunt er wandelen, paardrijden en op warme dagen zwemmen in de recreatieplas Lingebos, of spelen in een speelbos.

Naast de appelboomgaarden die door bloesem veel insecten en vogels aantrekken, voelen ook veel weidevogels zich thuis in de graslanden van de Betuwe. Denk aan ouderwetse weidevogels zoals ooievaar, kievit, grutto, scholekster en tureluur. Ze hebben allemaal een plekje bemachtigd in deze streek.

Buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders. Langs de Linge liggen diverse mooie gebieden waar je kunt struinen, zoals de Koornwaard en de Eng. Maar ook de mooie wandelroute langs de Zuider Lingedijk is de moeite waard.

Vragen over online boeken

Annuleren of wijzigen van uw ticket:

U kunt de reservering helaas niet annuleren. Op uw tickets staat de datum en tijdstip waarop het ticket gebruikt kan worden en dus geldig is.  Mocht u, om wat voor reden dan ook, geen gebruik kunnen maken van uw ticket, dan vervalt in principe het recht op het arrangement. 
De Betuwse Stromen BV kan indien nodig de datum of tijdstip van een arrangement wijzigen. U behoudt dan het recht om op een ander tijdstip of dag gebruik te maken van het arrangement.

Indien u verhinderd bent dan kunt u contact opnemen ons en indien de activiteit op een ander moment nog steeds plaats vindt, kunnen wij u wellicht een andere datum aanbieden. Wij zijn dit echter niet verplicht.

Omruilen ticket
Een ticket kan niet worden omgeruild voor een ticket met een andere activiteit. Het is ook niet mogelijk om geld retour te ontvangen voor het inwisselen van uw ticket.

Afkoelperiode van 7 dagen i.v.m. Wet Kopen op Afstand:
Normaal gesproken heeft de consument bij levering van diensten de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 7 dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst.

Er is echter uitsluiting van het herroepingsrecht voor diensten betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding die verricht worden op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode.

Staat uw vraag er niet bij?

X