FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Veel vragen worden hier beantwoord. Staat uw antwoord er niet bij?

Allergie

Wij doen ons best om rekening te houden met uw allergie, onderstaand leest u wat wij voor u kunnen doen. Maak ons s.v.p. uw wensen kenbaar.

Toegankelijkheid

Op deze pagina leest u hoe wij iedereen welkom proberen te heten op onze schepen en waar u zelf rekening mee dient te houden.

Over de vaarten

U leest wat u kunt verwachten tijdens onze rondvaarten. De Betuwe is prachtig en wij doen ons best om de vaart zo aangenaam mogelijk te maken.

Allergie

Allergieën dienen minimaal 24 uur van te voren doorgegeven te worden.

GEBAK: Glutenvrij gebakje (leverancier kan wisselen)

LUNCH: glutenvrij brood (leverancier kan wisselen)

SOEP: Consenza – Instant groentesoep (allergeen vrij, vegetarisch)

BUFFETTEN: 1 soort glutenvrij brood. Vleesgerechten van het buffet zonder sauzen (zie allergenenlijst)

DESSERT: Ons standaard ijs is glutenvrij en kunt u aan boord bestellen

GEBAK: Lactosevrij gebakje, alleen bij afhuur (leverancier kan wisselen)

LUNCH: lactosevrij brood (leverancier kan wisselen)

SOEP: Consenza – Instant groentesoep (allergeen vrij, vegetarisch)

BUFFETTEN: 1 soort lactosevrij brood (leverancier kan wisselen);
Vleesgerechten van het buffet zonder sauzen (zie allergenenlijst)

DESSERT: Lactosevrij ijs, alleen bij afhuur (leverancier kan wisselen)

LUNCH: U kunt een keuze maken uit het standaard buffet met diverse soorten rauwkost. 
Een kroket (indien bij reservering besteld) kan vervangen worden door een
kaassoufflé als dit tijdig is doorgegeven.

SOEP: Consenza – Instant groentesoep (allergeen vrij, vegetarisch)

BUFFETTEN: U kunt zelf een keuze maken uit het standaard buffet met diverse soorten rauwkost.
Vlees vervangend vega pakket uit de frituur (vooraf bestellen). 

Zoutarm dieet betekent: maximaal 2000 mg natrium = 5 gram zout per dag Volgens opgave van ziekenhuizen mag er gewoon brood genuttigd worden, 

http://www.antoniusziekenhuis.nl/1822865/1850369/natriumbeperkt_dieet.pdf

GEBAK: Geen vervangend product.

LUNCH: Geen vervangend product. U kunt, zover uw dieet dit toelaat, gebruik maken van de standaard gerechten van het lunchbuffet.

SOEP: Geen vervangend product. Eventueel Consenza – Instant groentesoep (allergeen vrij, vegetarisch) = 0.57 gr zout per 100 ml

BUFFETTEN: Geen vervangend product. U kunt, zover uw dieet dit toelaat, gebruik maken van de
standaard gerechten van de buffetten. Eventueel kunt u vragen of er friet zonder zout voor u gebakken kan worden.

DESSERT: Ons standaard ijs bevat per 100 gr 0,1 gr zout en kunt u aan boord bestellen.

Volgens opgave van het diabetes fonds mag er standaard gebak en brood genuttigd worden.

http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/eten-drinken/geen-suikervrij-gebak-voor-patient-diabetes/

GEBAK: Geen vervangend product.

LUNCH: Geen vervangend product. U kunt, zover uw dieet dit toelaat, gebruik maken van de standaard gerechten van het lunchbuffet.

SOEP: Aan de standaard soep wordt geen suiker toegevoegd.

BUFFETTEN: Geen vervangend product, u kunt zover uw dieet dit toelaat gebruik maken van de
standaard gerechten van de buffetten.

DESSERT: I.v.m. de bestellingseenheid is suikervrij ijs alleen bij afhuur te bestellen. 

Voor overige allergieën, intoleranties en/of andere diëten geldt het volgende:

Het personeel kan alleen inlichtingen geven over de 14 allergenen. Zij zijn niet op de hoogte van de andere ingrediënten van een product. De persoon met de allergie en/of intolerantie is zelf vaak het beste op de hoogte van de producten die hij/zij wel kan eten. Buiten de hierboven genoemde alternatieven kunnen wij geen andere alternatieven bieden. Dit is logistiek niet te realiseren. Personen met een allergie mogen altijd zelf voedsel meenemen (vooraf melden).

Rederij Leerdam streeft ernaar zo volledig mogelijke informatie over de 14 allergenen in haar producten te geven. De producten komen rechtstreeks van de leverancier. Rederij Leerdam is niet aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in de door haar leveranciers opgegeven gegevens. Aangezien er gewerkt wordt in een kleine kombuis met gedeelde productie is de mogelijkheid van kruisbesmetting van allergenen altijd aanwezig. Bovendien kan er kruisbesmetting plaatsvinden door het onjuist gebruik door gasten van de opscheplepels bij het buffet. Rederij Leerdam kan zodoende niet garanderen dat haar producten geen sporen van allergenen bevatten. Rederij Leerdam aanvaardt daarom geen aansprakelijkheid indien een gast als gevolg van het binnenkrijgen van (een spoor van) een allergeen lichamelijke klachten krijgt.

Toegankelijkheid

De benedensalons van onze schepen zijn rolstoel-toegankelijk en voorzien van een invaliden-toilet. De bovenverdiepingen zijn niet toegankelijk voor rolstoelen. Reserveren verplicht voor mindervaliden.

Vanaf de vaste ligplaats te Leerdam zijn de schepen en de (achter) buitendekken via een brede en vlakke loopplank makkelijk en rolstoelvriendelijk toegankelijk. Bij de Kroon van Leerdam is de benedensalon toegankelijk door overbrugging van 3 treden. Voor mindervaliden is er een invalidenlift naar de benedensalon. Gebruik hiervan dient altijd vooraf gemeld te worden bij de reservering. De bovendekken van de schepen zijn niet rolstoeltoegankelijk. De zonnedekken op het bovendek zijn via de buitentrap bereikbaar. Ruime gratis parkeergelegenheid nabij de schepen aanwezig. Afzetten van passagiers mogelijk tot aan de loopplank.

Rederij Leerdam beschikt over 2 moderne salonschepen: MPS Kroon van Leerdam en MPS Parel van de Linge. Met deze rolstoeltoegankelijke schepen (benedensalons) kan Rederij Leerdam rondvaarten en arrangementen verzorgen voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Beide schepen hebben als thuishaven Leerdam, van waaruit gevaren wordt op de rivier De Linge met eventuele passage door de Hollandse Waterlinie. Een andere opstapplaats zoals De Vestingdriehoek vanuit Gorinchem, de Biesbosch en de Rotterdamse Haven e.o. is in overleg en tegen meerprijs mogelijk.

In de binnensalons mag niet gerookt worden. Ook de e-sigaret is binnen verboden. Roken is toegestaan op de buitendekken. 

Honden zijn niet toegestaan in binnensalons. Een uitzondering wordt gemaakt voor hulphonden. Honden mogen wel op de buitendekken. Indien u een hond meeneemt dient dit vooraf gemeld te worden.

Voor alle vaarten geldt (ook als u het schip heeft afgehuurd) dat u 15 minuten voor vertrek aan boord mag. 

Hoe kan ik betalen?

Op beide schepen kan er betaald worden met een pinpas. Indien u contant betaald verzoeken wij u gepast te betalen. Bij groepen wordt er per tafel afgerekend.

Over de vaart

In de Betuwe vindt u vele grote en kleine natuurgebieden. Zoals het natuurgebied de Koornwaard, het Lingebos en de Diefdijk uit de 13e eeuw. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van reigers, ooievaars, ijsvogels en wilde ganzen, u zult ze vrijwel zeker zelf kunnen zien. Door het midden van de Betuwe kronkelt de rivier De Linge langs pittoreske dorpjes. Ideaal voor een kanotocht of rondvaart.

Het Lingebos stamt uit de jaren ’60. De grienden in het gebied zijn nog veel ouder. Sommige van deze vochtige akkers zijn meer dan 100 jaar oud. Het bos is geplant aan de rand van de afgraving, die ontstond bij zandwinning voor de aanleg van het klaverblad bij Gorinchem. Zo ontstond er een nieuw natuurgebied, voor de bewoners van de Randstad. Nu is het Lingebos een plek met allerlei recreatiemogelijkheden. Je kunt er wandelen, paardrijden en op warme dagen zwemmen in de recreatieplas Lingebos, of spelen in een speelbos.

Naast de appelboomgaarden die door bloesem veel insecten en vogels aantrekken, voelen ook veel weidevogels zich thuis in de graslanden van de Betuwe. Denk aan ouderwetse weidevogels zoals ooievaar, kievit, grutto, scholekster en tureluur. Ze hebben allemaal een plekje bemachtigd in deze streek.

Buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders. Langs de Linge liggen diverse mooie gebieden waar je kunt struinen, zoals de Koornwaard en de Eng. Maar ook de mooie wandelroute langs de Zuider Lingedijk is de moeite waard.

Vragen over online boeken

Annuleren of wijzigen van uw ticket:

U kunt de reservering helaas niet annuleren. Op uw tickets staat de datum en tijdstip waarop het ticket gebruikt kan worden en dus geldig is.  Mocht u, om wat voor reden dan ook, geen gebruik kunnen maken van uw ticket, dan vervalt in principe het recht op het arrangement. 
De Betuwse Stromen BV kan indien nodig de datum of tijdstip van een arrangement wijzigen. U behoudt dan het recht om op een ander tijdstip of dag gebruik te maken van het arrangement.

Indien u verhinderd bent dan kunt u contact opnemen ons en indien de activiteit op een ander moment nog steeds plaats vindt, kunnen wij u wellicht een andere datum aanbieden. Wij zijn dit echter niet verplicht.

Omruilen ticket
Een ticket kan niet worden omgeruild voor een ticket met een andere activiteit. Het is ook niet mogelijk om geld retour te ontvangen voor het inwisselen van uw ticket.

Afkoelperiode van 7 dagen i.v.m. Wet Kopen op Afstand:
Normaal gesproken heeft de consument bij levering van diensten de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 7 dagen, ingaande op de dag van het aangaan van de overeenkomst.

Er is echter uitsluiting van het herroepingsrecht voor diensten betreffende logies, vervoer, restaurantbedrijf of vrijetijdsbesteding die verricht worden op een bepaalde datum of tijdens een bepaalde periode.

Staat uw vraag er niet bij?

X