FAQ

Belangrijke informatie

Waar en hoe laat kunt u aan boord

Veerstoep 3; 4142 LA Leerdam. Hier is weinig parkeermogelijkheid. Voor alle vaarten geldt (ook als u het schip heeft afgehuurd) dat u 15 minuten voor vertrek aan boord mag.  Indien u te laat bent vervalt het recht op uw reservering

Parkeren

Aan de Veerstoep is weinig parkeergelegenheid. U kunt wel gasten afzetten voor het schip. Gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Linge ter hoogte van Lingedijk 8 (tegenover de glasfabriek) Voor meer informatie zie menu Parkeren

Mag de hond mee?

In verband met allergieën zijn honden alleen toegestaan op de buitendekken. Indien u een hond meeneemt dan dient u dit aan te geven bij uw reservering. Binnen zijn honden niet toegestaan.

Rondvaart reserveren

U kunt vooraf online of per mail reserveren. Indien vaarten (bijna) vol zijn dan kunt u niet meer online boeken. Neemt u dan contact op met kantoor: info@rederijleerdam.nl of 0345-651269

Rondvaart gaat niet door

Bij gebrek aan belangstelling kunnen vaarten worden samengevoegd of worden geannuleerd. Wij adviseren u i.v.m. last-minute wijzigingen de afvaartijd te controleren in de vaarkalender.

Betaling aan boord bij rondvaarten

Aan boord kunt u contant of per pin betalen. Contante betaling zoveel mogelijk gepast. Bij groepen graag per tafel afrekenen aan het einde van de vaart.

Zitplaatsen bij rondvaarten

U krijgt altijd een zitplaats binnen aangewezen. Deze plaats wordt door de floormanager bepaald en is afhankelijk van groepen en/of mindervaliden. Wij reserveren en garanderen géén buitenplaatsen.

Prachtige natuur en omgeving

Achter de groene bomen ziet u op de oevers een landschap met typische boerenhoeves, kerkjes en kronkelende dijkjes. Via onze audiogids IZI travel komt u van alles te weten over de omgeving. Dit is ook te beluisteren via de app op uw eigen telefoon.

Groepsreservering rondvaarten

U kunt per email plaatsen reserveren of opties nemen voor groepen voor het hele jaar (zo lang het vaarschema dit toelaat) Er bestaat ook de mogelijkheid om een schip naar keuze exclusief voor uw gezelschap af te huren in combinatie met een buffet (zie afhuur schip)

Lunchbuffet bij rondvaart

Tijdens de Lunchcruise, Seizoenslunchcruise en de rondvaart 120 minuten (indien besteld), kunt u in de binnensalon genieten van een lunchbuffet aan boord. U wordt tafel voor tafel uitgenodigd door het personeel.

Allergie of dieetwensen

Onze lunches en buffetten worden in buffetvorm aangeboden en bestaan uit een vooraf vastgestelde samenstelling. De buffetten worden kant-en-klaar geleverd door de catering. Wij bereiden geen gerechten aan boord. Voor meer informatie over allergieën: zie menu Informatie/Allergie

Voorzieningen aan boord

Het schip is verwarmd en uitgerust met een bar en toiletvoorzieningen. Bovendien is er een groot invaliden toilet. Het boven buitendek is alleen per trap bereikbaar. Tijdens de vaart is de bar geopend en kunt u bij het personeel een drankje bestellen.

Toegankelijkheid

Is het schip toegankelijk voor rolstoelen/mindervaliden:
De benedensalon is rolstoel-toegankelijk (d.m.v. een liftje) en voorzien van een invaliden-toilet.
De bovenverdieping is niet toegankelijk voor rolstoelen en is alleen per trap bereikbaar.
Reserveren verplicht voor mindervaliden (rolstoel of slecht ter been)
Wij hebben max 10 plaatsen beschikbaar voor rolstoelen.

Aan en van boord gaan:
Het schip en het (achter) buitendek is via een brede en vlakke loopplank rolstoelvriendelijk toegankelijk.
De benedensalon is toegankelijk door overbrugging van 3 treden.
Voor rolstoelen is er een plateaulift naar de benedensalon.
Gebruik hiervan dient altijd vooraf gemeld te worden bij de reservering (max 10x per vaart)
Het  bovendek is niet rolstoeltoegankelijk en alleen per trap bereikbaar. 
Afzetten van passagiers mogelijk tot aan de loopplank.

Invalide parkeersplaats:
Er is 1 invalide parkeerplaats aan de Veerstoep.
Indien bezet dan kunt u wel iemand tot aan het schip brengen, daarna dient u de auto ergens anders te parkeren.
Gratis parkeerterrein op 300 meter t.h.v. Lingedijk 8 tegenover de Glasfabriek

Over de omgeving

In de Betuwe vindt u vele grote en kleine natuurgebieden. Zoals het natuurgebied de Koornwaard, het Lingebos en de Diefdijk uit de 13e eeuw. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van reigers, ooievaars, ijsvogels en wilde ganzen, u zult ze vrijwel zeker zelf kunnen zien. Door het midden van de Betuwe kronkelt de rivier De Linge langs pittoreske dorpjes. Ideaal voor een kanotocht of rondvaart.

Het Lingebos stamt uit de jaren ’60. De grienden in het gebied zijn nog veel ouder. Sommige van deze vochtige akkers zijn meer dan 100 jaar oud. Het bos is geplant aan de rand van de afgraving, die ontstond bij zandwinning voor de aanleg van het klaverblad bij Gorinchem. Zo ontstond er een nieuw natuurgebied, voor de bewoners van de Randstad. Nu is het Lingebos een plek met allerlei recreatiemogelijkheden. Je kunt er wandelen, paardrijden en op warme dagen zwemmen in de recreatieplas Lingebos, of spelen in een speelbos.

Naast de appelboomgaarden die door bloesem veel insecten en vogels aantrekken, voelen ook veel weidevogels zich thuis in de graslanden van de Betuwe. Denk aan ouderwetse weidevogels zoals ooievaar, kievit, grutto, scholekster en tureluur. Ze hebben allemaal een plekje bemachtigd in deze streek.

Buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders. Langs de Linge liggen diverse mooie gebieden waar je kunt struinen, zoals de Koornwaard en de Eng. Maar ook de mooie wandelroute langs de Zuider Lingedijk is de moeite waard.

Staat uw vraag er niet bij?

X