FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

Veel vragen worden hier beantwoord. Staat uw antwoord er niet bij?

Waar en hoe laat kunt u aan boord

Veerstoep 3; 4142 LA Leerdam. Hier is weinig parkeermogelijkheid. Voor alle vaarten geldt (ook als u het schip heeft afgehuurd) dat u 15 minuten voor vertrek aan boord mag. 

Parkeren

Aan de Veerstoep is weinig parkeergelegenheid. U kunt wel gasten afzetten voor het schip. Gratis parkeren op het parkeerterrein aan de Linge ter hoogte van Lingedijk 8 (tegenover de glasfabriek) Voor meer informatie zie menu Contact

Mag de hond mee?

Op de rondvaarten 90 en 120 minuten mag een hond mee op het buitendek (aangeven bij reservering). Binnen zijn honden niet toegestaan. Op lunch/seizoencruises en tijdens afhuur van het schip zijn honden niet toegestaan.

Toegankelijkheid

Verder op deze pagina leest u hoe het schip toegankelijk is voor (minder) validen en waar u zelf rekening mee dient te houden. Aan boord zijn max 10 plaatsen voor rolstoelen.

Over de omgeving

U leest wat u kunt verwachten tijdens onze rondvaarten. De Betuwe is prachtig en wij doen ons best om de vaart zo aangenaam mogelijk te maken.

Betaling aan boord

Aan boord kunt u achteraf contant of per pin betalen. Contant zoveel mogelijk gepast en groepen graag per tafel afrekenen.

Toegankelijkheid

Is het schip toegankelijk voor rolstoelen/mindervaliden:
De benedensalon is rolstoel-toegankelijk (d.m.v. een liftje) en voorzien van een invaliden-toilet.
De bovenverdieping is niet toegankelijk voor rolstoelen en is alleen per trap bereikbaar.
Reserveren verplicht voor mindervaliden (rolstoel of slecht ter been)
Wij hebben max 10 plaatsen beschikbaar voor rolstoelen.

Aan en van boord gaan:
Het schip en het (achter) buitendek is via een brede en vlakke loopplank rolstoelvriendelijk toegankelijk.
De benedensalon is toegankelijk door overbrugging van 3 treden.
Voor rolstoelen is er een plateaulift naar de benedensalon.
Gebruik hiervan dient altijd vooraf gemeld te worden bij de reservering (max 10x per vaart)
Het  bovendek is niet rolstoeltoegankelijk en alleen per trap bereikbaar. 
Afzetten van passagiers mogelijk tot aan de loopplank.

Invalide parkeersplaats:
Er is 1 invalide parkeerplaats aan de Veerstoep.
Indien bezet dan kunt u wel iemand tot aan het schip brengen, daarna dient u de auto ergens anders te parkeren.
Gratis parkeerterrein op 300 meter t.h.v. Lingedijk 8 tegenover de Glasfabriek

Hoe kan ik betalen?

Aan boord kan er betaald worden met een pinpas. Indien u contant betaald verzoeken wij u gepast te betalen. Bij groepen wordt er per tafel afgerekend aan het einde van de vaart.

Over de omgeving

In de Betuwe vindt u vele grote en kleine natuurgebieden. Zoals het natuurgebied de Koornwaard, het Lingebos en de Diefdijk uit de 13e eeuw. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van reigers, ooievaars, ijsvogels en wilde ganzen, u zult ze vrijwel zeker zelf kunnen zien. Door het midden van de Betuwe kronkelt de rivier De Linge langs pittoreske dorpjes. Ideaal voor een kanotocht of rondvaart.

Het Lingebos stamt uit de jaren ’60. De grienden in het gebied zijn nog veel ouder. Sommige van deze vochtige akkers zijn meer dan 100 jaar oud. Het bos is geplant aan de rand van de afgraving, die ontstond bij zandwinning voor de aanleg van het klaverblad bij Gorinchem. Zo ontstond er een nieuw natuurgebied, voor de bewoners van de Randstad. Nu is het Lingebos een plek met allerlei recreatiemogelijkheden. Je kunt er wandelen, paardrijden en op warme dagen zwemmen in de recreatieplas Lingebos, of spelen in een speelbos.

Naast de appelboomgaarden die door bloesem veel insecten en vogels aantrekken, voelen ook veel weidevogels zich thuis in de graslanden van de Betuwe. Denk aan ouderwetse weidevogels zoals ooievaar, kievit, grutto, scholekster en tureluur. Ze hebben allemaal een plekje bemachtigd in deze streek.

Buiten de gebaande paden beleef je de natuur net weer anders. Langs de Linge liggen diverse mooie gebieden waar je kunt struinen, zoals de Koornwaard en de Eng. Maar ook de mooie wandelroute langs de Zuider Lingedijk is de moeite waard.

Staat uw vraag er niet bij?

X