Parkeren

PARKEREN

Bij de Veerstoep is beperkte parkeerruimte. U kunt wel iemand bij het schip afzetten. Voor parkeren verwijzen wij naar de volgende parkeerterreinen: Op 200 meter: Oranjeplein voor de Jumbo (max 2 uur betaald) Op 250 meter: Westwal 14 F: Op Parkeerdek van de Jumbo (betaald) Op 300 meter: t.h.v. Lingedijk 8 (gratis parkeren) tegenover de glasfabriek Op 500 meter afstand: Oostwal 12 achter AH (betaald) Op 500 meter afstand: Parking Tiendweg 11 bij Partycentrum het Dak (betaald) Op 750 meter afstand: P+R Station Leerdam (betaald) Parkeren mindervaliden: Bij de Veerstoep is 1 minder-valideparkeerplaats, indien bezet kunt u met uw minder-valide parkeerkaart langs de muur parkeren.

Vaste ligplaats schip

Loswal, Veerstoep 3 4142 LA Leerdam
Let op: dit is geen correspondentieadres (hier zijn en 5-tal openbare parkeerplaatsen, buiten de parkeervakken riskeert u een boete).

Voor parkeren:

Vanaf de A2:
Voor de brug in Leerdam, bij de molen rechtsaf richting Kedichem(=Lingedijk).
Na 300 meter gratis parkeerplaats personenwagens links aan het water, tegenover de Glasfabriek buitendijks.(**)
Hiervandaan loopt u onder de Lingebrug door naar de Veerstoep (ca. 300 m)

(**)Indien u eerste passagiers wilt afzetten bij de loopplank:
Bij 2e stoplicht linksaf, meteen rechts (langs Jumbo), aan het einde rechts en links de dijk af.

Vanaf de A15:
Na de brug over de Linge in Leerdam gaat u linksaf richting Kedichem (= Lingedijk).
Na 300 meter gratis parkeerplaats personenwagens links, tegenover de Glasfabriek buitendijks (**)

(**) Voor evt. eerst afzetten van passagiers bij de loopplank:
Bij 1e stoplicht rechtsaf, meteen rechts (langs Jumbo), aan het einde rechts en links de dijk af.

Vanaf het station:
In Leerdam ligt het NS-station op loopafstand. (ca. 15 minuten). U loopt alsmaar rechtdoor en bij de Kerkstraat naar rechts naar rederij Leerdam, gelegen aan de voet van de gerestaureerde stadswal naast de Lingebrug.


LET OP: Iedere donderdag is er markt in het centrum van Leerdam en is er ernstige verkeershinder in het centrum voor de winkels. Touringcar bussen kunnen op die dag niet door het centrum.

ROUTEBESCHRIJVING

Vanuit richting Utrecht-Den Bosch:
Rijksweg A2 Utrecht-De Bosch, afslag nr 12 “Everdingen-Leerdam”
Volg provinciale weg N484 richting Leerdam, in Leerdam borden centrum volgen. Bij stoplichten 2x (=Recht van Terleede) weg vervolgen; Voor de brug, bij de molen rechtsaf richting Kedichem(=Lingedijk). Na 300 meter gratis parkeerplaats personenwagens links, tegenover de Glasfabriek buitendijks.(**)
Tevens zijn er diverse parkeerroutes in Leerdam, door de borden P te volgen. oa Parkeergarage. Hiervandaan loopt u onder de Lingebrug door naar de Veerstoep (ca. 300 m)
(**) Voor evt. eerst afzetten van passagiers bij de loopplank: Bij 2e stoplicht linksaf, meteen rechts (langs EmTe), aan het einde rechts en links de dijk af.

Vanuit richting Rotterdam/Nijmegen:
Na de brug over de Linge in Leerdam gaat u linksaf richting Kedichem (= Lingedijk).
Na 300 meter gratis parkeerplaats personenwagens links, tegenover de Glasfabriek buitendijks (**)
(**) Voor evt. eerst afzetten van passagiers bij de loopplank: Bij 1e stoplicht rechtsaf, meteen rechts (langs Jumbo), aan het einde rechts en links de dijk af.

Routebeschrijving NS:
NS In Leerdam ligt het NS-station op loopafstand. (ca. 15 minuten). Een gezellige wandeling door het centrum van de Glasstad brengt u aan de steiger van de Rederij Leerdam, gelegen aan de voet van de gerestaureerde stadswal naast de Lingebrug.
X