BETUWE RONDVAART

120 minuten

Prijs € 15,-
Foto vriendelijk 14.5 Kilometer 2 Uur 1 + Personen

Rondvaart 120 minuten

Tijdens uw vaart stroomopwaarts over “De Linge” wordt u op de hoogte houden van hetgeen er te zien valt en passeert u de 14e eeuwse basiliek van Asperen, de stadswallen en maakt u een “spannende” passage van de "Nieuwe Hollandse Waterlinie" mee door het smalle sluisje bij Fort Asperen.
De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van Reigers, Ooievaars, Ysvogels en wilde ganzen, u zult ze vrijwel zeker zelf kunnen zien! Na een van de vele bochten doemt opeens het Munnickenwiel op, de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween.
Gezeten op een van de 2 dekken op het comfortabele schip kunt u vanaf het “Gat van Acquoy” goed zien dat er ook in Nederland een “Toren van Pisa staat”.
Indien er bij een rondvaart van 120 minuten stroomopwaarts wordt gevaren, wordt er tussen de Betuwse dorpjes Gellicum en Rhenoy wordt een sierlijke draai gemaakt en vaart u rustig terug naar Leerdam. Wij varen heen en weer op de rivier de Linge.

Schema:

Op het afgesproken tijdstip ligt het schip al op u te wachten.
U mag 15 minuten voor vertrek aan boord. U wordt ontvangen door de floormanager en daarna gaan de trossen los en vertrekken we stroomopwaarts: de Betuwe in!
Waterlinie
We passeren achtereenvolgens de plaats Asperen waar we door het smalle sluisje bij fort Asperen varen en daarmee een stukje van de “Nieuwe Hollandse Waterlinie” een belangrijke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis. Voor degene die een lunch hebben besteld zal het uitgebreide lunchbuffet worden geopend.
Keerpunt
Na ongeveer 1 uur keren we ter hoogte van “het gat van Acquoy” en de toren van Pisa om en varen we langzaam terug naar Leerdam.

Prijzen rondvaart 120 minuten

Prijzen per persoon

120 minuten

Individueel

€ 15,00

Kind 4-11 jr.

€ 10,50

Vanaf 35 pers.

€ 14,00

De rondvaarten van 120 minuten zijn te combineren met o.a.

• 1 x Koffie/thee met appelgebak á € 5,35
• 2x Koffie/thee met appelgebak á € 7,50
• Lunchbuffet incl. 2x koffie/thee á € 12,50 (*)
• Entree Glasblazerij á € 7,50

(*) korting bij online boeken

Vier de Lente!

Vaar mee op de Kroon van Leerdam en bekijk ons land in bloei vanaf het water. Langs mooie dorpjes aan de Hollandse Waterlinie.

Gaat u met ons mee?
Comments are closed.
X